Toegangsbeveiliging

Als het beveiligen van personeel en waardevolle voorwerpen belangrijk is, dan is toegangsbeveiliging een passende oplossing.

“Het beveiligen en controleren van uw toegang voorkomt criminaliteit, vandalisme en diefstal.”

Het beveiligen en controleren van uw toegang voorkomt criminaliteit, vandalisme, diefstal en heeft een preventieve werking. Daarnaast geeft toegangscontrole inzicht in bezoekersstromen, heeft het systeem goede beheer- en integratiemogelijkheden en zijn de meeste toepassingen duurzaam.

Zij kozen voor een toegangssysteem van ons

toegangscontrole referentie rembrandt-tower
Rembrandt Tower

Veiligheid tot het hoogste punt van Amsterdam goed geregeld. Toegangscontrole is voor de Rembrandt Tower geen bijzaak.

toegangsysteem-prov-groningen-1
Provinciehuis Groningen
Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen.
sas-referentie-toegangscontrole-2
SAS institute
Ongewenst nachtelijk bezoek liet bij SAS de alarmbellen rinkelen. De beveiliging werd kritisch onder de loep genomen en uitgebreid.
Toegangsbeveiliging in bedrijfspand

Toepassingen van toegangsbeveiliging

Toegangsbeveiliging is in principe voor iedere organisatie of instelling een waardevolle aanvulling op de beveiligingsmaatregelen. Toegangsbeveiliging wordt verhoudingsgewijs vaak toegepast in:

  • openbare ruimtes, bibliotheken, overheidsgebouwen
  • bedrijven; van mkb tot enterprise
  • onderwijsruimtes, universiteiten en schoolgebouwen
  • woningcorporaties met meerdere gebouwen in beheer

Vormen van toegangsbeveiliging

Toegangsbeveiliging is een breed begrip. Enkele voorbeelden van toegangsbeveiliging door middel van (elektronische) toegangscontrole zijn:

Vormen van toegangsbeveiliging

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales

Veelgestelde vragen

Wat is toegangsbeveiliging?

Toegangsbeveiliging is het proces van het beveiligen van toegang tot een gebouw, een ruimte of informatie op basis van autorisatie. Het helpt bij het voorkomen van ongeoorloofde toegang en beschermt de privacy en veiligheid van mensen en eigendommen.

Welke technologieën worden gebruikt in toegangsbeveiliging?

Technologieën die worden gebruikt in toegangsbeveiliging omvatten onder andere RFID-kaarten, biometrische scanners zoals vingerafdrukscanners, gezichtsherkenning en iris-scanners, en toegangscontrole-apps.

Hoe wordt de veiligheid van toegangsbeveiliging gewaarborgd?

De veiligheid van toegangsbeveiliging wordt gewaarborgd door het opstellen en naleven van strikte protocollen en procedures, zoals het beperken van toegangsrechten tot alleen geautoriseerde personen, het regelmatig updaten van beveiligingssoftware, en het monitoren en rapporteren van ongeoorloofde toegangsactiviteiten.

Wat zijn de voordelen van toegangsbeveiliging?
Toegangsbeveiliging biedt verschillende voordelen, waaronder het beschermen van gevoelige informatie en eigendommen, het verminderen van de kans op diefstal, vandalisme en fraude, en het verbeteren van de veiligheid van medewerkers en bezoekers.
Hoe kan toegangsbeveiliging worden geïntegreerd met andere beveiligingsoplossingen?

Toegangsbeveiliging kan worden geïntegreerd met andere beveiligingsoplossingen zoals videobewaking, inbraakdetectie en alarmbeheer. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van geavanceerde software- en hardware oplossingen die verschillende beveiligingssystemen kunnen koppelen en integreren, waardoor een completere beveiligingsoplossing ontstaat.

Hoe kan toegangsbeveiliging worden geïmplementeerd?

Toegangsbeveiliging kan worden geïmplementeerd door middel van het installeren van toegangscontrolesystemen en het opleiden van medewerkers over de juiste procedures voor het beheren van toegangsrechten. Dit kan zowel handmatig als geautomatiseerd worden uitgevoerd.