Toegangsbeheer

Toegangsbeheer is het ‘beheren’ én ‘beheersen’ van toegangsstromen. Voor veel soorten bedrijven en organisaties is het van belang om de toegang te beheren.

“Toegangsbeheer bevordert de veiligheid omdat u zelf kunt bepalen wie er toegang tot bepaalde ruimtes hebben.”

U hebt altijd inzichtelijk wie op welke tijden in uw ruimtes is. Toegangsbeheer bevordert de veiligheid omdat u zelf kunt bepalen wie er toegang tot bepaalde ruimtes hebben.

Bovendien is toegangsbeheer uiterst efficiënt; toegangsrechten kunnen eenvoudig worden beheerd en verloren sleutels kunnen gemakkelijk worden uitgeprogrammeerd. Zo hoeft u niet direct uw deurslot te vervangen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een professioneel toegangsbeheersysteem? Wij informeren u graag vrijblijvend.

Zij kozen voor een toegangssysteem van ons

toegangscontrole referentie rembrandt-tower
Rembrandt Tower

Veiligheid tot het hoogste punt van Amsterdam goed geregeld. Toegangscontrole is voor de Rembrandt Tower geen bijzaak.

toegangsysteem-prov-groningen-1
Provinciehuis Groningen
Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen.
sas-referentie-toegangscontrole-2
SAS institute
Ongewenst nachtelijk bezoek liet bij SAS de alarmbellen rinkelen. De beveiliging werd kritisch onder de loep genomen en uitgebreid.
Toegangscontrole

Toegangscontrole met toegangsbeheersysteem

Toegangsbeheer is een combinatie van de juiste afspraken en een goed toegangsbeheersysteem. Er zijn veel systemen beschikbaar. Bijvoorbeeld van Salto, Paxton of Keyprocessor. En er zijn veel mogelijkheden op het gebied van toegangscontrole: tags, druppels, pasjes, biometrie en ga zo maar door. Veel van deze toegangscontrolesystemen worden toegepast op uw huidige deurslot(en). Dit betekent dat de oplossing veelal snel gerealiseerd kan worden.

Afhankelijk van de grote van uw organisatie en de wensen voorzien wij u van een passend advies voor het juiste toegangscontrolesysteem.

Toepassingen van toegangsbeheer

Effectief beheer levert grote voordelen op voor organisaties waar het personeels bestand een flexibel karakter heeft en/of waar grote aantallen gasten/bezoekers zijn. Meer concreet kunt u denken aan:

  • omgevingen waar veel verkeer van bezoekers/gasten is
  • werkgevers met flexibele personeelsbestanden
  • organisaties waar veiligheid prioriteit heeft
  • panden waarin zich meerdere bedrijven bevinden
  • organisaties/instellingen die eigen parkeergelegenheid beheren
Toepassingen toegangsbeheer

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales

Camerabewaking

Integreer toegangsbeheer met camerabewaking en ervaar de voordelen. Naast controle van een pas of tag is het mogelijk om met behulp van de integratie met camerabewaking een extra authenticatiecontrole uit te voeren. Ruimtes die extra beveiliging nodig hebben kunnen op deze manier extra goed gecontroleerd worden op toegang.

Toegangsbeheer kan ook goed worden ingezet met kentekenherkenning. De beveiligingscamera herkent het kenteken, waardoor een auto meteen toegang krijgt tot de parkeerplaats. Wel zo makkelijk.

Toegangsbeheer Salto

Veelgestelde vragen

Wat is toegangsbeheer?

Toegangsbeheer is een proces dat wordt gebruikt om de toegang tot gebouwen, ruimtes, computersystemen en andere beveiligde gebieden te beheren. Het zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot de beveiligde gebieden.

Wat zijn de belangrijkste componenten van toegangsbeheer?

De belangrijkste componenten van toegangsbeheer zijn toegangscontrole, identificatie- en verificatieprocessen en beveiligingsprotocollen.

Wat zijn de voordelen van toegangsbeheer?

Toegangsbeheer biedt verschillende voordelen, zoals het vermogen om de veiligheid van medewerkers en eigendommen te verbeteren, het verminderen van de kans op criminele activiteiten en het beperken van de toegang tot gevoelige informatie.

Hoe kan toegangsbeheer worden geïmplementeerd?

Toegangsbeheer kan worden geïmplementeerd met behulp van verschillende technologieën, zoals biometrische scans, toegangscontrolekaarten en wachtwoordbeheer. De implementatie is afhankelijk van de behoeften van de organisatie.

Kunnen meerdere personen toegang krijgen tot hetzelfde toegangscontrolesysteem met hun smartphones?

Ja, meerdere personen kunnen toegang krijgen tot hetzelfde toegangscontrolesysteem met hun smartphones, op voorwaarde dat hun telefoon is gekoppeld aan het systeem en hun toegangsrechten zijn verleend

Hoe veilig is toegangsbeheer?

Toegangsbeheer kan veilig zijn als de juiste beveiligingsprotocollen worden gevolgd. Het is belangrijk om de toegangscontroleprocedures up-to-date te houden en te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot de beveiligde gebieden.