Bezoekersregistratie

Pasjes of app

Wilt u meer grip krijgen op het in- en uitlopen van bezoekers binnen uw bedrijf of organisatie? Dan is bezoekersregistratie de perfecte toepassing voor u. Bezoekersregistratie biedt de mogelijkheid om bezoekers veilig toegang te verlenen met behulp van pasjes of via een app. 

Bezoekersregistratie is perfect te combineren met aanwezigheidsregistratie. Waardoor u altijd een compleet beeld heeft van wie er aanwezig zijn en waren binnen uw organisatie.

“Bezoekersregistratie biedt de mogelijkheid om bezoekers veilig toegang te verlenen met behulp van pasjes en te zien wie, wanneer aanwezig is.”

Bezoekersregistratie, eenvoud en veiligheid

In veel situaties is het beter beheren van toegang voor bezoekers handig en veilig. Door middel van een toegangscontrolesysteem kunnen bezoekers toegang krijgen met een pasje of kaartje. Het is zelfs mogelijk om een bedrijfslogo of een foto van de bezoeker in zo’n pasje of kaartje te verwerken. Het werken met pasjes is bovendien heel duurzaam omdat ze ingeleverd en hergebruikt kunnen worden.

 

Lees meer op onze pagina over Keyprocessor iVisit.

Bezoekersregistratie inzichtelijk op SALTO Clay
Proxyclick bezoekersregistratie app

Proxyclick

Zoekt u naar een professionele manier voor het registreren van uw bezoekers? Veel bedrijven registreren bezoekers nog met behulp van een papieren lijst. Met de invoering van de nieuwe AVG wet is dit verboden. Het alternatief is een digitaal bezoekersregistratiesysteem, bijvoorbeeld Proxyclick.

Voordelen bezoekersregistratie

Bezoekersregistratie draagt bij een veilige omgeving. Enkele voordelen:

  • Verhoogt de veiligheid: aan bezoekers kunnen immers andere toegangsrechten worden verleend dan aan medewerkers.
  • Reguleert het bezoekersverkeer.
  • Geeft inzicht in de aanwezigheid van personen, bijvoorbeeld in het geval van een ontruiming.
  • De aanwezigheid van bezoekers in een bepaalde periode kan worden teruggezien.

Toepasbaarheid Bezoekersregistratie

Bezoekersegistratie is goed toepasbaar in:

  • zorginstellingen, bijvoorbeeld op afdelingen waar patiënten langer verblijven of waar privacy gewenst is.
  • organisaties die veel bezoekers ontvangen en die aanwezigheid nog handmatig vastleggen.
  • openbare overheidsgebouwen waar meer controle en veiligheid nodig is.
Bezoekersregistratie in scherm
w

Gratis adviesgesprek
We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over toegangscontrole en beveiliging.

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Hoe kun je bezoekers registeren?

Er zijn meerdere manieren om uw bezoekers te registreren. Zo kunt u gebruik maken van papieren inschrijflijsten bij de receptie, maar met de nieuwste AVG-wetgeving is dit verboden. Daarnaast zijn er diverse systemen die uw bezoekers automatisch registreren door de outlook agenda te koppelen met uw bezoekersregistratiesysteem.

Wat zijn de voordelen van bezoekersregistratie?

Naast een wettelijke verplichting zijn er nog meer voordelen van een goede en sluitende bezoekersregistratie. U verhoogt de veiligheid van uw bezoekers en personeel, het geeft inzicht in de aanwezigheid van personen en de aanwezigheid van bezoekers in een bepaalde periode kunnen worden teruggezien.

Is het wettelijk verplicht om bezoekers te registreren?

Het is volgens de Arbowet verplicht om uw bezoek te registeren. Deze verplichting komt voort uit het feit dat hulpdiensten moeten weten welke bezoekers in een bedrijfspand aanwezig zijn als zich een calamiteit voordoet. Registreert u geen bezoekers, dan kunnen hier consequenties aan verbonden zijn. Ontvang vrijblijvend advies voor uw situatie.

Welke gegevens worden verzameld met bezoekersregistratie?

De informatie die u moet registreren hangt af met welk doel u de gegevens registreert, maar over het algemeen registreert u de voornaam, achternaam en organisatie van de bezoeker. Daarnaast kan het nuttig zijn om de gegevens te noteren waarvoor de bezoeker komt, zoals afdeling en contact persoon. Als laatste moet tijdstip van aankomst en vertrek worden genoteerd, zodat u altijd precies weet wie er aanwezig is in uw pand.

Bezoekersregistratie en AVG

Volgens de AVG wetgeving is toegestaan om bezoekers te registreren. Sterker nog volgens de Arbowet is dat verplicht. Bij het registreren van bezoekers moet u als ondernemer zorg dragen voor een juiste verwerking en beveiliging van de gegevens van uw bezoeker.

Registreert u uw bezoekers bijvoorbeeld via een papieren inschrijflijst bij de receptie, dan kunnen andere gasten zien welke personen er voor hun bij u op bezoek is geweest. Sinds mei 2018 mag dit daarom niet meer.

De enige oplossing voor het juist registeren van uw gasten, is een bezoekersregistratiesysteem zoals Proxyclick. Alleen gegevens die strikt noodzakelijk zijn worden hierin opgeslagen, en ook niet langer bewaard dan nodig is. Daarnaast heeft een digitaal bezoekersregistratiesysteem meer voordelen… meer

Kan ik bezoekersregistratie koppelen met mijn slagboom?

Veel bezoekersregistratiesystemen kunnen worden gekoppeld met een (automatische)slagboom. Als een bezoeker aan komt rijden, lees de slagboom het kenteken van de bezoeker. De slagboom gaat open, en uw gast wordt direct aangemeld. U ontvangt een pushnotificatie dat uw bezoeker is gearriveerd en kunt hem gastvrij ontvangen. meer voordelen
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren