Aanwezigheidsregistratie

Heeft u al inzichtelijk wie er wanneer aanwezig is binnen de organisatie? Met professionele aanwezigheidsregistratie is er inzicht welke medewerkers er aanwezig zijn op welke locatie. En dus ook de afwezigen (met reden). Tevens staan BHV’ers in het systeem. Dit is niet alleen handig, in sommige gevallen zelfs verplicht! Tegenwoordig is aanwezigheidsregistratie goed te integreren met uw toegangscontrole. Benieuwd wat aanwezigheidsregistratie voor uw organisatie betekenen? Wij informeren u graag over uw mogelijkheden.

Met het systeem van Lagarde Groep zijn we flexibel; alle ruimtes zijn apart en per persoon te programmeren. Korte lijnen en snel schakelen maken de samenwerking erg fijn.

Paul Kruijswijk

Facility Manager, Rembrandt Tower Amsterdam

“Weg met de ongebruiksvriendelijke aanwezigheidsborden. Altijd online inzicht in de aanwezigheid van medewerkers is efficiënter en effectiever.”

Elektronische aanwezigheidsregistratie

Elektronische aanwezigheidsregistratie gaat nog een stapje verder dan toegangsbeheer: u verleent namelijk niet alleen gecontroleerd toegang maar u heeft ook inzicht in de aanwezigheidsstatus van alle medewerkers. Bovendien kunt u logbestanden inzien en bij calamiteiten direct achterhalen wie er aanwezig zijn geweest. Veilig en efficiënt.

Elektronische registratie van aanwezigheid voor medewerkers wordt steeds meer toegepast, zeker als er sprake is van thuiswerkers. Zo is er altijd inzicht in wie er op een bepaald moment aanwezig is. Daarnaast kan aanwezigheid van medewerkers inzichtelijk worden gemaakt op schermen voor bijvoorbeeld receptionistes. Ook kan urenregistratie software toegepast worden.

Aanwezigheidsregistratie salto pro access

“Zo is er altijd inzicht in wie er op een bepaald moment aanwezig is.”

Analoog

Sommige bedrijven en organisaties houden de registratie van aanwezigen bij op papier of op een fysiek bord. Dat is eenvoudig, maar ook arbeidsintensief en foutgevoelig.

Digitaal

Met digitale aanwezigheidregistratie gecombineerd met een goede bezoekersregistratie heb je grip op alle aanwezigen in een pand, en kun je bij calamiteiten snel handelen.

Aanwezigheidsregistratie ontruiming

Voordelen aanwezigheidsregistratie

  • verhoogt gemak in het bereiken van medewerkers
  • geeft direct inzicht in aan- en afwezige medewerkers
  • helpt bhv’ers bepalen wie er aanwezig zijn in het geval van een ontruiming
  • verhoogt efficiency in combinatie met een urenregistratiesysteem
“We informeren u graag over de mogelijkheden van toegangscontrole voor uw organisatie.
Zullen we een afspraak plannen?”

Aanwezigheidsregistratie bouw, op werven en meer…

  • Zorginstellingen, waar wordt nagegaan wie (legitiem) op welke afdeling was.
  • Bedrijven in het MKB, waar wordt bepaald welk personeel aanwezig is en om bij calamiteiten inzicht te verkrijgen in de lijst aanwezige medewerkers.
  • Productiebedrijven en industrieën, vaak in combinatie met tijdsregistratie.
  • In het onderwijs wordt toegangscontrole toegepast om een veilige omgeving te realiseren voor studenten.
  • Op bouwplaatsen is het registreren van de aanwezigheid van personen vaak verplicht.
  • Op een werf waar arbeiders onroerende activiteit uitvoeren van bepaalde waardes.

Onderwijs

Een veilige omgeving voor leerlingen in het onderwijs is van levensbelang. Onderscheid maken wie wanneer toegang heeft tot diverse ruimten in een schoolgebouw is een basisvereiste. Elektronische aanwezigheidsregistratie zorgt ervoor dat er nog meer inzicht is in de actuele stand van zaken. Elektronische toegangscontrole biedt u de mogelijkheid om bepaalde deuren alleen te openen wanneer de betreffende ruimten in gebruik zijn. Ook kunt u zien welke personen in een bepaalde ruimte aanwezig zijn of zijn geweest.

Integratie toegangscontrole onderwijs

Daarnaast heeft een systeem voor aanwezigheidsregistratie de mogelijkheid om toegangscontrole te integreren met andere diensten zoals bijvoorbeeld contactloos betalen in kantines, bij de bibliotheek en voor vervoer, alles op één kaart of tag.

aanwezigheidsregistratie-salto

Aanwezigheidsregistratie in Salto Toegangscontrole

Heeft u een toegangscontrolesysteem van Salto Systems? Of overweegt u een Salto-systeem te nemen? Bij deze oplossing is het mogelijk om een koppeling te maken met externe software, zoals de EHBA-plugin. Maar sinds kort is elektronische aanwezigheidsregistratie zelfs geïntegreerd in de Saltosoftware, Spa Online! Ervaar de voordelen.

Aanwezigheidsregistratie in Keyprocessor

Keyprocessor iProtect is uit te rusten met elektronische aanwezigheidsregistratie. Ook kunt u tijdsregistratie toepassen binnen Keyprocessor toegangscontrole. Keyprocessor biedt ook oplossingen voor het registreren van bezoekers. Uiteraard bieden wij een passend advies op maat.

aanwezigheidsregistratie-keyprocessor

Aanwezigheidsregistratie BHV verplicht?

Het BHV-team van een organisatie dient ervoor te zorgen dat bedrijfshulpverlening beschikbaar is voor elke aanwezige in een gebouw. In het bedrijfsnoodplan schrijft de BHV hoe dit is geregeld. Dat kan bijvoorbeeld door middel van digitale registratie. In sommige gevallen en sectoren is de registratie van aanwezigen verplicht.

Urenregistratie

Een groot aantal bedrijven en organisaties gebruiken elektronische tijdregistratie. Urenregistratie is toe te passen op veel manieren en in veel gradaties. Afhankelijk van uw wensen kan een basisvorm van urenregistratie worden geïnstalleerd, of kunt u urenregistratie volledig inzetten om salarissen te betalen. Een basisvorm van urenregistratie is soms voldoende, als de tijd van een werknemer bij aankomst en bij vertrek worden vastgelegd per dag en de tussenliggende periode gewoon wordt gezien als het moment dat hij of zij heeft gewerkt. Indien nodig kan een vaste pauze soms worden afgetrokken van de berekende tijd. Vooral met variabele werktijden is het belangrijk dat de urenregistratie efficiënt verloopt. Alleen dan valt er te werken met een transparante en accurate administratie voor zowel het management als de medewerkers zelf.

Bovenstaande uitdaging herkenbaar? Dan wordt het tijd voor een systeem waarin tijdregistratie een geïntegreerd onderdeel is welke tot in de puntjes geregeld is, al dan niet gekoppeld met andere onderdelen van het systeem. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren