SAS Institute

Ongewenst nachtelijk bezoek liet bij SAS de alarmbellen rinkelen. De beveiliging van het monumentale pand en het buitenterrein werd kritisch onder de loep genomen en uitgebreid. “Lagarde Groep, Safetycom en Rosecure dachten goed mee, buiten de standaardoplossingen.”

“Lagarde Groep, Safetycom en Rosecure zijn betrouwbare partners. Ze luisteren goed naar onze wensen en vertalen die in goed werkende oplossingen. Ook als het buiten de ‘standaard’ valt”

Caroline Bánki

Facility Manager, SAS Institute

Maatwerk

Standaard was sowieso geen optie bij SAS. In en rond een rijksmonumentaal gebouw heb je vaak te maken met haakse regelgeving. Caroline Bánki: “Hierdoor moet de beveiliging esthetisch kloppen, maar aan de andere kant moet het wel echt functioneel zijn.” Witte camera’s en opzichtige toegangscontrole waren dus not done. Lagarde Groep, Safetycom en Rosecure begonnen met de functionele kant van de uitdaging. Allereerst voerden zij een risicoanalyse uit. Dit resulteerde in meerdere aandachtspunten. Deze vereisten werden vertaald in esthetische oplossingen. Bánki: “Zo zijn de camera’s soms in groen gemoffeld om minder in het oog te vallen.”

SAS Institute

Een totale beveiligingsoplossing

Naast de camerabeveiliging realiseerde wij ook de uitbreiding van de toegangscontrole voor de Nederlandse vestiging van SAS. De ruim 160 medewerkers beschikken over een persoonlijke badge waarmee toegang tot bepaalde ruimtes wordt verleend.

Bánki is erg te spreken over de aanpak van ons. “Ze luisteren goed naar de wensen, communiceren goed en gaan grondig te werk. Onze ervaringen zijn goed. Het was een uitdagende opdracht van SAS: het uitbreiden van het huidige camerasysteem, toegangscontrolesysteem, inbraakinstallatie en deurbeveiliging. De opdracht was uitdagend omdat aangehaakt moest worden op reeds bestaande systemen van ‘vreemde’ merken. Na een risicoanalyse en plan van aanpak heeft de brede kenniscompetentie van ons ertoe bijgedragen dat deze opdracht succesvol is verlopen.”

Arnold Versteeg • Accountmanager bij Lagarde Groep

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales