Provinciehuis Groningen

In het hart van het oude, Groningse centrum staat het Provinciehuis. Een imposante verschijning, gelegen aan het Martinikerkhof. Een gebouw met karakter, dat dagelijks toegang verleent aan meer dan 800 bezoekers en medewerkers. En daarmee staat beveiliging dan ook hoog in het vaandel. Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen. Kort daarop werd er actie ondernomen. De uitdaging? Een beheersbare en innovatieve beveiligingsoplossing.

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales

Gedegen vooronderzoek

Maar voor het project van start ging deed de provincie eerst gedegen vooronderzoek. Er werd een shortlist gemaakt van potentiele bedrijven die toegangscontrole oplossingen bieden. De criteria waren duidelijk. Het bedrijf moest onder andere een eigen monteursteam hebben en ervaring hebben op het gebied van systeemintegratie. En zo kwamen Lagarde Groep, Safetycom en Rosecure in beeld.

Toegangsysteem

Praktijkcase

Wij werden gekozen om het project te realiseren. Er werd een toegangscontrolesysteem aangelegd dat gekoppeld is met het intercomsysteem, automatische deuren en het inbraakdetectiesysteem. Op de functionele punten zijn de verschillende systemen nauwkeurig op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen deuren bijvoorbeeld geen toegang verlenen als het inbreekdetectiesysteem ingeschakeld is. Over deze complete oplossing is een praktijkcase opgesteld.