Biometrische toegangscontrole

Als u een beveiligingsoplossing zoekt van het allerhoogste niveau dan is biometrische toegangscontrole de juiste keuze. Snel, hygiënisch en zeer veilig. Biometrische toegangscontrole is heel goed te combineren met andere toegangscontrolesystemen, bijvoorbeeld met een tag- of druppelsysteem. Omdat de unieke gegevens van een persoon worden opgeslagen en gelezen, is biometrische toegangscontrole de minst fraudegevoelige beveiligingstoepassing die op de markt is.

“Als u een beveiligingsoplossing zoekt van het allerhoogste niveau (high security) dan is biometrische toegangscontrole de juiste keuze.”

Henk-Jan Barten

Salesmanager beveiliging, Lagarde Groep

Biometrische toegangscontrole: de handpalmreader

Unieke kenmerken van een persoon kunnen worden gebruikt voor toegangscontrole. De handpalmreader maakt gebruik van het unieke aderpatroon van een menselijke hand. De aderpatronen in een hand zijn uniek, zodat het onmogelijk is om binnen te komen voor een onbevoegd persoon. In no-time scant de handpalmreader de hand van een persoon, waarna toegang wordt verleend, of uiteraard geen toegang indien het voor de betreffende persoon niet toegestaan is om een ruimte te betreden.

Biometrie met Palm-ID: onmogelijk te manipuleren of te vervalsen

Met de huidige kennis is het volstrekt onmogelijk om dit systeem te manipuleren of te vervalsen. De Palm-ID technologie is ontworpen op een zodanige manier dat het alleen werkt met de handen van levende mensen. Het scanproces is uiterst snel.

Handpalmlezer

Zij kozen voor een toegangssysteem van ons

toegangscontrole referentie rembrandt-tower
Rembrandt Tower

Veiligheid tot het hoogste punt van Amsterdam goed geregeld. Toegangscontrole is voor de Rembrandt Tower geen bijzaak.

toegangsysteem-prov-groningen-1
Provinciehuis Groningen
Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen.
sas-referentie-toegangscontrole-2
SAS institute
Ongewenst nachtelijk bezoek liet bij SAS de alarmbellen rinkelen. De beveiliging werd kritisch onder de loep genomen en uitgebreid.
Biometrische toegangscontrole

Biometrische toegangscontrole: hoe werkt het?

Het zuurstofrijke bloed dat door de aderen stroomt wordt vastgelegd met behulp van een digitale infraroodsensor. Daarmee wordt een afbeelding van de hand gemaakt, zodat het aderpatroon inzichtelijk wordt. Deze werkwijze zorgt voor een uiterst accurate, fraudebestendige en persoons-gebonden scanmethode.

Voordelen biometrische toegangscontrole

De voordelen van biometische toegangscontrole:

  • Lezers worden niet aangeraakt, dus zeer hygiënisch.
  • Scant op meerdere aspecten.
  • Hoogste beveiligingsniveau.

Toepassingen biometrische toegangscontrole

Deze vorm van toegangscontrole is goed toepasbaar bij:

  • laboratoria;
  • justitiële instellingen;
  • bankomgevingen;
  • zorgomgevingen;
  • steeds meer in commerciële organisaties.

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales

Veelgestelde vragen

Wat is biometrische toegangscontrole?

Het verlenen van toegangscontrole op basis van unieke kenmerken van een persoon. Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdrukscanner, handpalmreader of irsscanner. 

Hoe veilig is biometrische toegangscontrole?

Eén van de veiligste manieren van het verlenen van toegang. Unieke kenmerken van personen zijn simpelweg niet te kopieren of te stelen. Aan de andere kant is het ook zeer handig, daar de persoon altijd het identificatiemiddel bij zich heeft (bijv. oog, hand of vingerafdruk).

Welke andere vormen van toegangscontrole zijn er?

Bijvoorbeeld toegang verlenen via een ID-drager zoals een tag of druppel

Ook kun je denken aan toegangscontrole via de smartphone, een toekomstbestendige oplossing.