Salto KS

Salto KS, een toegangscontrole oplossing die een slimmere manier om toegang te beheren voor het midden- en kleinbedrijf realiseert.

Salto KS ipad

Een device met een internetverbinding

Salto ks tag

Een tag met een onbeperkt aantal sleutels

Salto KS wandlezer

Flexibel en aandacht voor design

Met bewezen stabiliteit en betrouwbaarheid maakt Salto KS flexibele toegangscontrole mogelijk voor iedere organisatie. Ten opzichte van een traditionele, mechanische oplossing levert Salto KS betere prestaties en meer functionaliteiten.

Het flexibele managementsysteem vereist geen software installatie en geen volledig bekabeld elektronisch product: één device met een internetverbinding is voldoende!

Zij kozen voor een toegangssysteem van ons

toegangscontrole referentie rembrandt-tower
Rembrandt Tower

Veiligheid tot het hoogste punt van Amsterdam goed geregeld. Toegangscontrole is voor de Rembrandt Tower geen bijzaak.

toegangsysteem-prov-groningen-1
Provinciehuis Groningen
Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen.
sas-referentie-toegangscontrole-2
SAS institute
Ongewenst nachtelijk bezoek liet bij SAS de alarmbellen rinkelen. De beveiliging werd kritisch onder de loep genomen en uitgebreid.
Salto KS

Voordelen Salto KS

 • Vervangen van sloten is verleden tijd
  Sleutel gestolen of verloren? Sloten hoeven niet meer vervangen te worden. De ‘sleutel’ wordt vervangen.
 • Krijg inzicht in wie toegang krijgt en wanneer
  Stel altijd en overal in wie uw pand mag betreden, tijdens welke periode.
 • Open deuren op afstand
  Met een eenmalige password (bijv. via uw smartphone) kan een deur op afstand worden ontgrendeld, zonder een sleutel te gebruiken.
 • Ontvang notificaties bij activiteiten
  Monitoren van gebruikers- en deurgedrag? Geen probleem!

“Elke deur bedienen, waar dan ook? Geen probleem!“

Salto KS app

Salto KS beschikt naast de cloud based software over een app. Hiernaast ziet u screenshots van de Salto KS app. In de app is het mogelijk om een aantal dingen te zien en te doen:

 • Deurgeschiedenis uitlezen
 • Deuren controleren (open of gesloten)
 • Deuren open sturen (op afstand)
 • Gebruikers inzien inclusief welk tagnummer zij hebben
 • Optioneel is het mogelijk om cameramanager te koppel aan Salto KS, de camera beelden zijn dan vervolgens ook in de app te zien.
Salto KS app

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales

Hoe werkt het?

1 – Saltoks.com en de mobiele app

Saltoks.com: de portal to het account waar groepen aangemaakt kunnen worden voor toegang, gebruikers beheerd worden en waar u inzicht hebt wat er gebeurd bij de deuren en gebruikers die zijn aangesloten.

salto-ks-hoe-werkt-het-mobiele-app

2 – Hoe werkt het: IQ

De IQ is de hub van het systeem. Deze hub communiceert met de Salto deursloten en de app.

salto-ks-hoe-werkt-het-iq

3 – Hoe werkt het: cilinders en deursloten

De Salto cilinder en het deurschild zijn speciaal ontworpen om op deuren met verschillende profielen te worden gebruikt. Deze cilinders zijn zelfs voor deuren met kleine profielen geschikt. Ook zijn ze geschikt voor binnen en buiten. Salto levert een brede range aan mogelijkheden.

salto-ks-hoe-werkt-het-mobiele-app

4 – Hoe werkt het: tags

Een (RFID) tag maakt een sleutel tot iets uit het verleden. De tag zorgt ervoor dat het slot binnen seconden opengaat, zodat bezoekers en medewerkers eenvoudig en snel toegang krijgen op basis van hun toegangsrechten.

salto-ks-hoe-werkt-het-tag
Salto KS account

Control with convenience

Het account stelt u in staat om te definiëren waar en wanneer u zich in een gebouw kunt bewegen. Maak profielen aan voor gebruikers, wijs tags toe of blokkeer ze en stel in welke deuren op welke dag toegankelijk zijn.

 • Open welke deur dan ook op afstand
 • Ontvang berichten en alerts
 • Veiligheid staat voorop!

Functie uitgelicht: Salto Pods

Speciaal voor gebouwbeheerders heeft Salto de functionaliteit uitgebreid met Salto Pods. Een efficiënte oplossing om bijvoorbeeld het beheer van toegangscontrole uit te besteden aan huurders. 

Een pod is als het ware een ruimte waarin de gebouwbeheerder één of meerdere subbeheerders kan toevoegen. Bijvoorbeeld in een verzamelpand waar verschillende bedrijven in zitten. 

Toegangscontrole, nog efficiënter geregeld!

Salto KS mobiel

Salto KS IQ

De IQ is ‘het hart’ van het systeem, de IQ zorgt namelijk voor de verbinding tussen de componenten en de cloud software. Hierdoor zijn de componenten altijd realtime beschikbaar in zowel de app als de cloud software. Er zijn meerdere typen IQ’s, namelijk:

 • 3G IQ (standalone, extra licentie nodig)
 • Ethernet & WiFi
 • Ethernet & PoE
 • Ethernet

In de laatste 3 gevallen zal er gebruik gemaakt worden van een bestaand netwerk om de verbinding met de cloud software tot stand te brengen.

Salto KS Cilinder

De Salto cilinder heeft een knop met daarin een lezer verwerkt. Wanneer de tag is aangeboden wordt de knop bekrachtigd en kan de deur geopend worden. De cilinder is ook dubbelzijdig leverbaar, in dat geval hebben beide zijden een leesknop. Voor de afwerking kan uit meerdere mogelijkheden gekozen worden.

Salto KS Deurbeslag

Het deurbeslag kan toegepast worden op deuren die frequent gebruikt worden, het gebruiksgemak is namelijk hoog. Het beslag zorgt ervoor dat, wanneer de juiste geautoriseerde tag wordt aangeboden, de kruk bekrachtigd wordt. Dit betekent wel dat het slot alleen op de dagschoot vergrendelt als er geen zelfvergrendelend slot is toegepast. Zelfvergrendelende sloten vergrendelen volledig wanneer de deur dicht valt en ontgrendelen volledig wanneer de kruk bediend wordt. Indien het nodig is kunnen de sloten vervangen worden. Door een deurcontact toe te passen is altijd te zien of de deur open staat of dat de deur dicht is. Middels een deurdranger kan ervoor gezorgd worden dat de deur uit zichzelf altijd dicht zal vallen. Hiermee is geborgd dat de deur vergrendelt en dit kan in de app gecontroleerd worden. Voor de afwerking is er de keuze uit diverse mogelijkheden. Sommige afwerkingen hebben wel een meerprijs ten opzichte van het originele model.

Salto KS Slot

Als alternatief voor het deurcontact zijn er de insteeksloten van Salto KS. Deze sloten zijn voorzien van een intern contact. Middels de triggerbolt (het kleine schootje) kan gecontroleerd worden of de deur dicht is of niet. De sloten zijn leverbaar in twee opties, met dag- en nachtschoot of met enkel een dagschoot. De dagschoten zijn gespleten, wat flipperen van de deur voorkomt (het terugduwen van da dagschoot met een plastic pasje). De nachtschootuitvoering is een zelfvergrendelend slot. Dit betekent dat wanneer de deur dicht valt, het slot automatisch volledig vergrendeld (op dag- en nachtschoot). Door aan de binnenzijde de kruk omlaag te doen kan het slot weer ontgrendeld worden. Het voordeel van deze sloten is dat ze middels een connector op het deurbeslag aangesloten kunen worden, zo is de signalering realtime te zien in de app of cloud based software.

Salto KS Wandlezer

De wandlezer wordt altijd geleverd in combinatie met een controlunit. De controlunit zorgt voor de draadloze connectie met IQ, maar ook voor het aansturen van een elektronisch gestuurd hekwerk of een eleketrisch slot. Op de controlunit is het ook mogelijk signaleringscontacten te koppelen, zo is te zien of de poort / de deur open staat of dicht is. Wanneer de tag wordt aangeboden zal er een relais op de controlunit geschakeld worden. De wandlezer is in meerdere varianten beschikbaar, namelijk:

 • Brede vierkante wandlezer (wit / zwart)
 • Brede vierkante wandlezer met pin-tableau (wit / zwart)
 • Smalle wandlezer (wit / zwart)
 • Inbouwlezer (wordt achter een paneel bevestigd, het frontplaatje op het paneel)

Alle wandlezers dienen op een controlunit aangesloten te worden. Deze zijn leverbaar in wit of zwart.

Salto KS Tags

De tags zijn in 5 kleuren leverbaar, zoals te zien op de afbeelding. De tags worden geleverd per set van 5. De tags zijn ongeveer net zo groot als een 2 euro munt. Achterop staat een code, deze code kan aan een persoon gekoppeld worden zodat eenvoudig te zien is van wie welke tag is.

Toegangscontrole bij Hostel Pink Flamingo

Wij zijn meer dan een toegangscontrole-leverancier. Met ons complete portfolio van (IP) diensten zijn wij één van de meest complete system integrators van Nederland.

Wij bieden kortweg drie pluspunten voor uw organisatie:

 • Een compleet portfolio;
 • Proactieve service en dienstverlening;
 • Hoog kennisniveau.