Camerabewaking geïntegreerd met toegangscontrole

Camerabewaking wordt veel gecombineerd met toegangscontrole.

“Er kan direct een camera worden geactiveerd om te controleren of de juiste persoon zich meldt”

Zo kan er namelijk direct een camera worden geactiveerd om te controleren of de juiste persoon zich meldt als er een pas bij de toegangslezer wordt aangeboden. De combinatie van toegangscontrole en camera biedt een totaaloplossing voor gecontroleerde toegangsverlening en veiligheid.

Zij kozen voor een toegangssysteem van ons

toegangscontrole referentie rembrandt-tower
Rembrandt Tower

Veiligheid tot het hoogste punt van Amsterdam goed geregeld. Toegangscontrole is voor de Rembrandt Tower geen bijzaak.

toegangsysteem-prov-groningen-1
Provinciehuis Groningen
Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen.
sas-referentie-toegangscontrole-2
SAS institute
Ongewenst nachtelijk bezoek liet bij SAS de alarmbellen rinkelen. De beveiliging werd kritisch onder de loep genomen en uitgebreid.
Integratie met camera

Meer veiligheid door slimme technologie en integraties

Camera’s in combinatie met slimme sensoren zorgen voor een optimale beveiliging van uw pand. Naast gewone camera’s kunnen ook thermische camera’s ingezet worden die situatieafhankelijk objecten kunnen triggeren. Bovendien is camerabewaking goed te combineren met andere beveiligingstoepassingen in één integrale managementomgeving, zodat maximale veiligheid gewaarborgd wordt. Denk aan bijvoorbeeld kentekenherkenning, waarbij geregistreerde kentekens direct toegang krijgen via een slagboom.

Proactieve camerabewaking

Camerasystemen op zichzelf zijn waardevol voor het terugkijken van beelden na bijvoorbeeld een inbraak of bij ongewenste toegangsverlening. Het is echter ook mogelijk om proactief met camerabeelden om te gaan. Door zowel intelligentie in de camera als professionele surveillance op afstand kan snel ingegegrepen worden bij calamiteiten. Door techniek (intelligente camera’s) en mens (surveillance) te combineren ontstaat een ijzersterke combinatie voor preventie en incidenthandling.

Camerabewaking met toegangscontrole

“Ik vind het een prettige samenwerking, vanwege de open houding en goede adviezen. Vanaf het eerste contact was er een goede klik met de medewerkers.”

Sophie Don Griot

Manager, Hostel Pink Flamingo

“We hebben een dynamische partner op het gebied van beveiliging die in de toekomst met ons mee groeit. Ze bieden landelijke dekking, denken met ons mee en komen met passende oplossingen.”

Timo Nieuwland

Facilitair Manager, Fonky Sales

Voordelen camerabewaking

De voordelen van camerabewaking zijn:

  • sneller traceren van toegangspogingen met gestolen pasjes.
  • directe activering camera’s bij een toegangspoging.
  • verhoogt veiligheid door preventieve werking.
  • één complete managementomgeving voor diverse beveiligingstoepassingen.
  • Goed te integreren met een aanwezigheidsregistratie oplossing.

Toepasbaarheid Camerabewaking

Camerabewaking is toepasbaar bij:

  • zorginstellingen met veel bezoekersstromen, waarbij het gebruik van gestolen passen van verplegend personeel absoluut voorkomen moet worden
  • onderwijsinstellingen waar de veiligheid van studenten gewaarborgd moet kunnen worden
  • organisaties die de algemene veiligheid willen verhogen
  • organisaties die personeel en bezittingen beter willen beveiligen
Bewakingscamera

“Discreet het gevoel van veiligheid verhogen. Camera’s hoeven geen doorn in het oog te zijn. Vraag naar de mogelijkheden.”

Veelgestelde vragen

Wat is camerabewaking met toegangscontrole?

Camerabewaking met toegangscontrole is een combinatie van beveiligingssystemen die het mogelijk maakt om zowel toegangscontrole als videobewaking te integreren. Het biedt een uitgebreide oplossing voor het beheer van beveiliging in een gebouw of op een terrein.

Wat zijn de voordelen van camerabewaking met toegangscontrole?

De voordelen van camerabewaking met toegangscontrole zijn onder andere het vermogen om in real-time toegangscontrole- en videobewakingsgegevens te integreren, het vermogen om beveiligingsgebeurtenissen efficiënter te beheren en de mogelijkheid om de veiligheid van medewerkers en eigendommen te verbeteren.

Hoe kan camerabewaking met toegangscontrole worden geïmplementeerd?

Camerabewaking met toegangscontrole kan worden geïmplementeerd door middel van het installeren van CCTV-camera’s en toegangscontrolekaarten en -lezers, en door het gebruik van software voor het beheer van beveiligingsgebeurtenissen. Het kan zowel handmatig als geautomatiseerd worden uitgevoerd.

Hoe veilig is camerabewaking met toegangscontrole?
Camerabewaking met toegangscontrole kan veilig zijn als de juiste beveiligingsprotocollen worden gevolgd. Het is belangrijk om de toegangscontroleprocedures up-to-date te houden en ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot de beveiligde gebieden.
Kan camerabewaking met toegangscontrole worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen?

Ja, camerabewaking met toegangscontrole kan worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals inbraakdetectie, branddetectie en alarmbeheer. Door verschillende beveiligingssystemen te integreren, kan een organisatie een meer complete beveiligingsoplossing bieden.